Geografi

Arboretor - Fastlandet

Arboretor är en stor landmassa med varierade biom, från isig tundra i norr till öken i söder och frodiga klimat där emellan. Här bor alla världens kända människokulturer. Väster om Arboretor ligger det väldiga Skymningshavet, känt för att fånga solens sista strålar i ett sagolikt glimmer. I Arboretors kärnland ligger huvudstaden Arbor, Samväldets högsäte. Strax söder om Arbor finner man Sotklyftan, det sår som kontinenten ådrog sig i slutet av Bläckdrömskriget, vari det fortfarande inte växer något levande.

Vyrdö - Ön i väst

Långt ute bland vågorna har en enorm ö rest sig, utan förvarning eller förklaring. Ön är befäst med långa kustband av vassa rev och karga klippor, och det ryktas även om märkligare väsen och fenomen som gör landstigning ännu svårare. Det Arboretiska samväldets spejare har kommit tillbaka från ön med ytterst knappa rapporter:

Ön är helt obebodd, frodigt grönskande och rik på en rad olika klimat som inte borde kunna existera så nära varandra.

Samväldet har utlyst ett kulturövergränsande samarbete i projektet att utforska, studera, tämja och bebygga Vyrdö. Frikompanier, skrån och lycksökare från de olika kulturerna tävlar om att bidra till de väldiga skepp som ska bära den första vågen kolonisatörer till Vyrdös mildaste strand. Historiens första sidor om Vyrdö har börjat skrivas, och många är de som håller i fjäderpennorna.

En främmande strand

Lajvet Maktens Hjul kommer handla om utforskandet utav Vyrdö, där du och dina kompanjoner tar täten i upptäckandet! Genom att tämja landet så kommer ni kunna utöka era bruk och verksamheter, men även vinna framgångar i form utav influens och prestige som ni kan visa upp för er omgivning. Men någonstans där ute finns också mysterium att belysa och hemligheter att erövra; vad döljer sig på ön, och var kommer den ifrån?