Krönika

Här kan ni läsa om husens åstadkommanden från föregående lajv. Maktens Hjul är i evig rullning och det är upp till deltagarna att styra världens öde!

Maktens Hjul 2021

Törneriket och Imperiet rustar till krig. Vyrdös första stad tillägnas Éolas. Avgrundskultisten tar en by till gisslan. Hydran, onda altere och flarken. Samväldet återställs efter bläckdrömskriget.

Imperiets ambassadör Ärkebaron Lovokandros möttes av hårda förhandlingar från vyrdös Senat. Det Gröna och Vita tilläts Imperiet anlägga en stad på Vyrdö, men förbjöds med nöd och näppe att idka slavhandel. Handel med Imperiet tillåts, men handel med krigsmateriel förbjöds.

Törnerikets ambassadör tilläts tillträde till vyrdnav, men blev i löndom förhäxad av den dolda avgrundskultisten på plats. Detta mottogs illa, och starka misstankar står riktade mot Samväldet. Törneriket har hittills förvägrats tillgång till Vyrdö.

Grannländerna rustar till krig! Tack vare ljusskygga insatser från senatens spioner har Törnerikets och Imperiets krigiska impulser riktats från Samväldet och mot varandra. De härjade buffertstaterna mellan rikena riskerar att bli klämda i konflikten och en flyktingvåg står att vänta.

Eloliticum, Vyrdös första stad anlades uppströms från hamnen Vyrdnav. Den är tillägnad Eoliternas hjältehelgon. I staden finns en ambassad, en bronskoloss, hängande trädgårdar, ett fröbibliotek och Gudarnas katedral med sex kolonner.

Hydran som härjade västra landstigningen fångades av teurgerna, varpå bruksmästarna ledde om en flod för att stänga in hydran i ett reservat. Hydran har rapporterats dräktig.

Vyrdö utforskades grundligt. Återbildande naturresurser från häpnadsväckande platser skeppas till hemlandet och Vyrdös industrier går varma dag som natt.

Fornlämningarna från fallna kulturer lämnades mestadels ostörda. Deras hemligheter kan nu hjälpa öns utforskare att tyda vilka historier de viskar om.

Onda altare runtikrig vyrdnav visade sig ge Ovraken makt. Eros Månbanes Monsterkapitel samt Spruckna Flaskans Gille ledde ansatsen till att förgöra andarna. Avgrundskultisten tappade sin makt över lokala Urholkade.

Ovraken som sått sina onda frön i en majoritet av vyrdnavs invånare avslöjades, men tilläts fly för att rädda de förhäxade. Denna onda avgrundskultist har nu tagit en by till gisslan, men är omringad av edsbärarledda styrkor.

Utbygdsorten Flarken har anlagts och växer så det knakar!

Eros Månbanes Monsterkapitel hittade ett magiskt svärd för att kunna kommendera vålnader från deras hemby! De står nu inför beslutet om att fördriva eller nyttja de osaliga gastarna.

Cidervågens klan återförde livsglädjen till pärlebäckarnas ande Malovolam. Nu kluckar vattnet fram ännu en gång och de omgivande såren i drömvärlden läker.

Istället för att hitta hemligheten till att åter väcka vulkaner, anlade Isbrännargillet staden Nova Irorium som tillflyktsort frö de Irorier som flyr från den slocknade vulkanen Kratakoum i deras hemland.

Sömnens siare visste att ett monster som skulle komma, så de var tvungna att skifta monstret från drömvärlden till stenvärlden och nedgjorde det sedan.

Spruckna flaskan lyckades reparera den halvö de härstammar från med hjälp av märkliga varelser som fått namnet Kräklor samt ett lim deriverat från vyrdiska grodyngelägg. Deras äventyrliga anda tjänade dem väl.